Antroposofie artikelen

Rudolf Steiner en zijn geesteswetenschap Anthroposophie

Antroposofie - Les 1

Iedereen kent ze wel die ideeën over ‚antroposofen’: Ze dansen hun namen, knuffelen bomen, hebben alleen maar houten speelgoed en poppen zonder gezicht, dragen geitenwollensokken, paarse jurken en doen niet aan vaccineren. O ja en ze gaan allemaal naar de vrijeschool.

Maar wat is de antroposofie nou echt?
Dit artikel gaat over de technische kant van de antroposofie. Waar komt het vandaan en waar zijn antroposofische gedachtes en gewoonten op gebaseerd? Een blog hierover schrijven is geen sinecure, dus van de lezer is een beetje geduld, een 'open mind' en doorzettingsvermogen gevraagd. Veel plezier daarbij!

 Lees verder:

Jaartafel nieuwjaar

Jaartafelinspiratie voor beginners

Zet jij met kerst een kerstboom neer om een gezellige kerstsfeer in huis te halen? Hou jij van een mooi gedekte paastafel met paastakken? Wij wel! We doen dat alleen niet uitzonderlijk met kerst of pasen. Wij hebben een klein plekje in huis waar het altijd feest is, namelijk op de jaartafel.

Meer uitleg nodig? Lees verder:

Antroposofisch leven

Krenten-uit-de-pap-antroposofie

Wat is het sausje antroposofie in mijn blog? Mensen willen graag dat ik kleur beken. Wat is de antroposofie eigenlijk en hoe komt dat toe uiting in jouw levens- of opvoedingsstijl?

De antroposofie is geen geloof, je kan leven met (aspecten van) de antroposofie. En dat doe ik, ik voed mijn kinderen op geïnspireerd door het antroposofisch gedachtengoed. Ik leef een zogenaamde krenten-uit-de-pap antroposofische levensstijl. Lees verder: