Activiteiten & Kennisplein

Naast workshops en lezingen kun je tijdens het Waldorf Festival ook aan verschillende andere activiteiten deelnemen en op het netwerkplein struinen. Alles wat hier genoemd is, is vrij toegankelijk. Welkom!

Tombola

Doe mee aan de tombola! Op de prijzentafel bij de infokraam kan je zien wat er allemaal te winnen is. En weet je wat zo leuk is? Een tombolalootje is niet alleen een nummer waarmee je kans maakt om te winnen, je wint namelijk altijd omdat je per deelnemend nummer een edelsteen of mooie kaart krijgt van 1 van onze illustratrices! Heb jij vandaag misschien extra geluk? Doe mee!
Kijk hier naar alle deelnemers. 

Boogschieten

Speciaal voor de stoere vrouwen en mannen onder ons! Speciaal voor diegene die moedig zijn, wel eens wat nieuws willen te proberen of willen kijken hoe scherp hun blik is... Speciaal voor hen komt Daniel Mulder naar het festival met zijn pijl, boog en roos. Nu is het jouw beurt. Weet jij je doel te raken?

Bloemetje vilten

Heb je al die kleine oase van rust ontdekt midden op het plein? Aan een tafeltje zitten Monica en Tamara van Firma Moos en Aardewerkt. Ze nodigen je van harte uit om even uit te komen rusten en een gezellig bloemetje te vilten. Je bent alleen welkom, maar natuurlijk om met iemand samen. Je mag je bloemetje mee naar huis nemen of natuurlijk ook op het grote viltschilderij prikken.

Interview special

Tijdens het Waldorf Festival vindt in intieme kring een bijzondere interviewreeks plaats. Susannah spreekt een viertal bekende gezichten uit Waldorfland. Wat inspireert hen, wat zijn hun dromen? Hoor de leukste weetjes en wellicht is dit het moment om de vraag te stellen die jij deze mensen altijd al eens hebt willen vragen! Omdat er maar een beperkt aantal plekjes is, graag HIER alvast gratis aanmelden. Ben je erbij?

Boomstammetjes gooien

Afgelopen jaren miste het festival af en toe wat activiteiten waar wat meer testosteron voor nodig was. Dit jaar gaan we dat rigoureus anders aanpakken. Wie zijn of haar kracht wil meten is bij Buitengewoon Feest bij de vuurplek op de juiste plek. Show je kracht en kom vervolgens bij het vuur een stok snijden met de mooiste figuren!

Yoga

Marjolein is een bezige bij! Ze komt terug bij zichzelf door letterlijk de natuur in te gaan en daar yoga te doen. Speciaal voor het festival geeft Marjolein een kleine adempauze voor jou. Yoga en een fijne affirmatie voor de dag. Meld je HIER gratis aan.

(H)eerlijk delen

Heb jij mooie spullen die je niet meer gebruikt? Laat ze achter in de (H)eerlijk delen hoek. Wellicht dat je er een ander heel blij mee maakt! Zie je iets dat jij graag mee naar huis wilt nemen? Dat mag!
Neem graag wel aan het eind van de dag niet meegenomen spulletjes weer mee naar huis, dank.

Buitengewoon Feest

Kom zaterdag of zondag de hele dag op bezoek bij Wietske Steenbergen en haar Sint Jans vuurschaal in de zandbak. Wietske organiseert buitengewone kinderfeestjes, heerlijk buiten. Vandaag mag je zonder kinderen genieten. Werp een briefje met wensen in het vuur, snijd je eigen stok of trek een kaartje speciaal voor jezelf.

Fotoherinnering

Kom langs en maak een geweldige herinneringsfoto van het festival. Gewoon gezellig samen of wellicht verkleed als Maria of engel? Je kan natuurlijk ook met Rudolf Steiner op de foto 😉.

Slöjd.nl

Naast de workshops houtbewerken, geeft Carolina op zaterdag korte demonstraties en beantwoord zij vragen over houtbewerking. Ook is er de gelegenheid om gereedschap uit te proberen en aan te schaffen.
Even een rustmomentje nodig? Kom een stok snijden bij Carolina. Dat kan altijd tussen haar workshops door.

Creatief!

Kom helemaal vrijblijvend stenen schilderen bij Mathilde vd Broek! En als je een momentje over heb, kan je ook even komen neuzen in haar 2de hands winkeltje 🙂

Leo Klein Kunst

Kom je kijken naar het werk van Leo Klein? Tijdens de minirondleiding hoor je over de vertelstof van de vrijeschool en de werking van écht werk op ons mensen. Natuurlijk hoor je ook over oudvrijeschoolleraar Leo Klein, de maker van de kunstwerken en de kunstuitleen van zijn schilderijen. Misschien hangt er iets moois voor jou bij!

Aardepad

Kriebelende grassprieten, fluweelzacht zand en heerlijk vettige modder. Op blote voeten voel je precies op welke ondergrond je loopt en sta je letterlijk in contact met de natuur. Loop tijdens het Waldorf Festival even een heerlijk rondje op je blote voeten. En misschien laat je dan verder de dag ook wel je schoenen uit.

Verwonderjapon

Eindelijk een keer voor volwassenen een heuse grabbelrok, die we voor de gelegenheid verwonderjapon hebben mogen dopen. Kom je eventjes kijken wat er voor moois in zit? Speciaal voor jou een klein geschenkje!
En wil je het festival een geschenkje teruggeven? Schrijf, teken, plak dan iets in het gastboek. Een tip of top, een wijs woord, een leukste ervaring of mooiste inspiratie van de dag? We verheugen ons op je berichtje!

Maanddeugden

Een innerlijke scholingsweg vanuit de sterrenbeelden. Kom bij Ingeborg Tarcy in de grote zaal langs, zij vertelt je bij haar tafel over de maanddeugden, welke maanddeugd aan jouw sterrenbeeld gekoppeld is en geeft je daarbij vragen/inspiraties ter overdenking.

InBloei

Kom op zaterdag naar Laura bij de vuurplek daar kan je aansluiten bij de wildenatuurcirkel. Die cirkel voor mannen en vrouwen bestaat uit verschillende activiteiten zoals o.a. een meditatie reis, movement medicine en lichaamswerk, bosbad therapie en natuur opstellingen, sacred arts & crafts, ritueel werk en een deel cirkel. Je hoeft je niet aan te melden, je bent altijd welkom!

Gimle Wereldmuziek

Op zaterdag kan je naar 2 optredens komen luisteren van Gimle. Deze muziekgroep maakt onversterkte akoestische muziek en bestaat uit Lijnis Nelemans op gitaar en slagwerk, Herman van Mal op viool, Lisette Elders op contrabas en Ed Vervloet op accordeon. Zij treden op van 11:30 tot 12:30 uur en van 13:30 tot 14:30 uur op het achterplein. Kom je luisteren?

Edo Pronk

Een combinatie van klankschaal en steeldrum, de handpan geeft een fijn, 'etherisch' 😉 geluid. Ik, Edo Pronk, speel het soms tijdens de les, ik ben euritmie docent in Assen en Leeuwarden, en soms tijdens festivals, LARP of op de markt. Kom je luisteren?

Jaap de Kwaasteniet

Dag mensen, hier is de orgelman. Ieder z’n eigen lied, ieder z’n wens, kom dansen en zingen - voel je helemaal mens. Van Wals tot Calypso, dus dat komt wel goed.

Joris Sebastiaan

Joris Sebastiaan heeft een passie voor muziek. Hij begon als kind op de piano en speelde later als drummer in uiteenlopende bands. De laatste jaren ligt zijn passie vooral bij bijzondere percussie-instrumenten zoals de cajon, tonguepan en handpan. Hij zal zijn eigen intuïtieve composities op zijn tonguedrum laten horen.

Netwerkplein

Wees welkom op het netwerkplein in de Grote Zaal. Mooie instituten en bedrijven die zich verbonden voelen met de wereld van de vrijeschool en de antroposofie stellen zich hier aan je voor. Ze staan klaar om met jou in gesprek te gaan en al jouw vragen te beantwoorden.

Je bent van harte welkom op dit inspirerende Festival waar je mensen zoals jij kunt ontmoeten die zich interesseren voor Waldorf en antroposofie. Wil jij goed voorbereid op pad gaan? Dan kun je hier alle informatie vinden die je nodig zult hebben! Klik op een van de onderstaande plaatjes om meer te weten te komen.