Eveline Clignett

Over mij

Mijn naam is Eveline, ik ben geboren in 1982 in Den Haag, woon sinds 2012 met mijn man en 3 zoons in een heerlijk huis net iets buiten Oldenburg en ben een trotse elkedag-mamadag-mama 🙂

Ik ben opgegroeid in een vrijeschoolgezin, bestaande uit mijn ouders, mijn twee 5 jaar oudere tweelingbroers en ik. Ik heb mijn hele schooltijd op de Haagse vrijeschool gezeten, we aten biologisch dynamisch, we bezochten af en toe de Christengemeenschap, we speelden muziekinstrumenten, gingen naar sport, we waren veel buiten en we mochten maar weinig tv kijken. Mijn leven was beschermd, veilig, warm en liefdevol.

Hoe ik op mijn 11e volwassen werd

Toen ik 11 jaar oud was, is mijn moeder verdronken in de Atlantische Oceaan in Frankrijk. Daarna veranderde een hoop in mijn rustige leventje. Mijn vader hertrouwde en er kwamen nog een broer en een zus bij. Ik werd behoorlijk zelfstandig en maakte daardoor als puber een hoop enerverende dingen mee.

Op 17 jarige leeftijd ben ik op kamers gegaan. Ik haalde mijn VWO examen en vertrok naar Leiden om psychologie te studeren. Na een paar wilde jaren met veel feesten, vriendjes en weinig geslaagde tentamens, leerde ik een fantastische Duitse jongen kennen op het strand in Frankrijk. Een latrelatie tussen Hamburg en Den Haag begon.

Bewust ouderschap met de antroposofie
In datzelfde jaar stopte ik met mijn studie in Leiden en nam een jaar de tijd om mijn toekomstplannen te overdenken. Ik reisde eindeloos op en neer naar mijn vriendje, terwijl ik in de tussentijd werkte in de gehandicaptenzorg. Na lang wikken en wegen besloot ik juf te willen worden en naar de lerarenopleiding in Zeist te gaan.

Tijdens mijn studie ben ik als juf aan het werk gegaan, ik heb vele soorten scholen bekeken en landde uiteindelijk heel gelukkig op de vrijeschool in Den Haag. Daar werkte ik tot ik in 2012 trouwde, zwanger werd en emigreerde naar Oldenburg, net over de Nederlandse grens in Duitsland.

Familieleven

Het was een bewuste keuze van mij en mijn man (die om privacy reden wat op de achtergrond zal blijven) dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen. Omdat het nu niet anders kan werkt mijn man fulltime met wisselende diensten, ik werk tussen de bedrijven door. We werken naar een systeem waarbij we allebei 3 dagen de kost verdienen en we er toch samen fulltime voor de kinderen kunnen zijn.

Inmiddels hebben we 3 lieve jongens gekregen, die op dit moment 2, 4 en 6 jaar oud zijn. De 2 grote jongens gaan naar een Waldorf Waldkindergarten (een vrijeschool boskleuterklas) en de jongste is thuis en gaat als hij 2,5 jaar oud is 3 dagen naar een vrijeschool peuterklasje. Onze opvoeding is een mengelmoesje van verschillende opvattingen: doen wat werkt, de gezonde middenweg en met de antroposofie als inspiratiebron.

Over mij

In mijn vrije momenten ben ik druk aan het knutselen zowel fysiek als digitaal:). Ik maak waldorfpoppen, jaartafelpopjes en waldorfspeelgoed. Mijn werk is te koop op aanvraag en op markten en bazars.

Ik ben in mei 2018 begonnen met deze blog. Wil je weten waarom? Lees hier. Wie ideeën heeft, tips, mij iets wil zeggen of wat dan ook, voel je vrij mij een berichtje te sturen!

Veel plezier met het opdoen van inspiratie!