Activiteiten & Netwerkplein

Naast workshops en lezingen kun je tijdens het Waldorf Festival ook aan verschillende andere activiteiten deelnemen en op het netwerkplein struinen. Alles wat hier genoemd is, is vrij toegankelijk. Welkom!

Charlingual

Handwerkprojecten van thuis onder begeleiding afmaken.
Van 10.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur.

Heb je nog een jaartafelpakketje thuis liggen wat nodig eens gemaakt moet worden, ben je begonnen aan een sjaal maar lukt het maar niet daar tijd voor te maken? Neem al je projectjes mee!

Waldorf Witch

Loop langs om je te bezinnen. Kom tussen:

12.00 tot 13.00 uur
14.30 tot 15.30 uur
17.00 tot 18.00 uur

Loes heeft een mooie verrassing!

Aardepad

Kriebelende grassprieten, fluweelzacht zand en heerlijk vettige modder. Op blote voeten voel je precies op welke ondergrond je loopt en sta je letterlijk in contact met de natuur. Loop het Waldorf Festival even een heerlijk rondje op je blote voeten. En misschien laat je dan verder de dag ook wel je schoenen uit.

Tombola

Doe mee aan de tombola! Op de prijzentafel in de grote zaal kan je zien wat er allemaal te winnen is. En weet je wat zo leuk is? Een tombola lootje is niet alleen een nummer waarmee je kan maakt om te winnen, je wint namelijk altijd omdat je per deelnemend nummer een mooie kaart krijgt van 1 van onze illustratrices! Heb jij vandaag misschien extra geluk? Doe mee!

De prijzen worden gesponsord door onder andere: Geurwolkje, Christophoor, Antroposofische Vereniging in Nederland, Schaapje Schaapje, Cayboo, Seizoener en nog veel meer fantastische ondernemers!

Marjolein Reijnen

Yoga

Marjolein is creatief, actief, bezige bij, natuur bewonderaar, wondernemer, loyaal en heeft lef. Ik kom terug bij mezelf door letterlijk de natuur in te gaan en daar yoga te doen. Vandaag is Marjolein er om 11 uur voor jou om samen aan te komen op het festival en een affirmatie voor de dag te doen.

Dr Hauschka Oase

Je mag de hele dag binnenlopen voor een fijne handmassage van het Dr Hauschka team!

Jo-Anne van de Bor geeft een ritueeltje voor persoonlijke aandacht
Kom spontaan even langs voor een persoonlijk momentje voor jou.

Buitengewoon Feest

Kom de hele dag op bezoek bij Wietske Steenbergen en haar Sint Jans vuurschaal. Wietske organiseert buitengewone kinderfeestjes, heerlijk buiten. Vandaag mag je zonder kinderen genieten. Werp een briefje met wensen in het vuur, maak een krachtstok en beleef wellicht nog ander fijns.

Samen vilten

Kom in de kring op het achterplein en ontdek met de andere deelnemers het nat vilten.

Pak een steen, wikkel er een laagje wol omheen en maak het voorzichtig nat. Wrijf in de hand zeep schuimig en druk dat zachtjes in de wol. Hoe langer je wrijft, hoe steviger je kan wrijven en hoe steviger de wol om de steen gevild wordt. Is de steen klaar? Even afspoelen en laten drogen!

Slöjd.nl

Naast de workshops houtbewerken, geeft Carolina korte demonstraties en beantwoord zij vragen over houtbewerking. Ook is er de gelegenheid om gereedschap uit te proberen en aan te schaffen.

Kleine Knoest

Knutselen!

Schuif aan de lange tafel in de grote zaal en ontdek het maken van een zomers transparantje, het beschilderen van vertelstenen, of het maken van een klein kaboutertje van vilt.

Bij de tafel vind je een handleiding, je kan elkaar helpen en de dames van Drakenpit zijn in de buurt als je er niet uit komt.

Leo Klein Kunstrondleiding

Om 11 uur, 12 uur, 14 uur, 15 uur en 16 uur is er een kleine Leo Klein kunstrondleiding. Aanmelden doe je op het Netwerkplein op het podium. Tijdens de rondleiding hoor je over de vertelstof van de vrijeschool en de werking van écht werk op ons mensen. Natuurlijk hoor je ook over oudvrijeschoolleraar Leo Klein, de maker van de kunstwerken en de kunstuitleen van zijn schilderijen.

Antroposofische Vereniging

Antroposofie anno nu

Tussen 13.15 en 14.15 uur ben je van harte uitgenodigd om in de gesprekscirkel op het kleuterplein te komen voor een gesprek over antroposofie anno nu. Gespreksleider is Reinoud van Bemmelen, bestuurslid en penningmeester van de Antroposofische Vereniging in Nederland (AViN). Welkom!

Fotoherinnering

Kom lang en maak een geweldige herinneringsfoto van het festival. Misschien verkleed als Maria of engel. Je kan natuurlijk ook met Rudolf Steiner op de foto 😉

Muziek & Dans

Kom binnen in de zaal of buiten op het festival plein luisteren en kijken!

11:00 - 11:10 uur | Binnen | DeDea presentatie
12:00 - 15:00 uur | Buiten | Sam en Ilona
13:00 - 13:10 uur | Binnen | DeDea presentatie
15.45 - 16.15 uur | Binnen | Vrijeschoolliederen Zingen!
16:00 - 16:10 uur | Buiten | DeDea presentatie

(H)eerlijk delen

Heb jij mooie spullen die je niet meer gebruikt?
Laat ze achter in de (H)eerlijk delen hoek.
Wellicht dat je er een ander heel blij mee maakt!
Zie je iets dat jij graag mee naar huis wilt nemen?
Wees welkom.

Henna

Bij Antroposofie en het Kind zijn ze van alle markten thuis. Bij het netwerktafeltje kan je alles te weten komen over deze fijne online ontmoetingsplek. En met een beetje geluk maakt de digitale illustratrice van het forum een mooie vrijeschool-thema henna handtattoo bij jou!

Netwerkplein

Wees welkom op het netwerkplein in de Grote Zaal. Mooie instituten en bedrijven die zich verbonden voelen met de wereld van de vrijeschool en de antroposofie stellen zich hier aan je voor. Ze staan klaar om met jou in gesprek te gaan en al jouw vragen te beantwoorden.

Je vindt op het netwerkplein:

Tijdschrift Seizoener
Immanuel Baan uitvaartbegeleiding
DeDae (Dutch Eurythmy Dance Ensemble)
Tessie & Heidi met Stef en Lotje
Antroposofie en het kind (online forum)
GroenerGroeien (fotografe van de dag)
IHF (Internationaal hulpfonds voor vrije school)
School-vAK (school voor onderwijsassistenten en voor de kinderopvang)
Leo Klein Kunstuitleen
Drakenpit kinderopvang
Natuurlijke kraamzorg
Antroposofische Vereniging in Nederland

Je bent van harte welkom op dit inspirerende Festival waar je mensen zoals jij kunt ontmoeten die zich interesseren voor Waldorf en antroposofie. Wil jij goed voorbereid op pad gaan? Dan kun je hier alle informatie vinden die je nodig zult hebben! Klik op een van de onderstaande plaatjes om meer te weten te komen.